Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că vineri va trebui depusă moţiunea de cenzură, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

El a menţionat că social-democraţii nu vor face amendamente la acest proiect.

După citire, după angajarea răspunderii Guvernului de miercuri sunt trei zile până când poate fi depusă moţiunea de cenzură. Deci vineri va trebui depusă această moţiune de cenzură”, a precizat luni Simonis, la Parlament, potrivit Agerpres.

El s-a arătat convins că vor fi suficiente voturi pentru a trece moţiunea de cenzură.

Avem numărul de semnături pentru a fi depusă şi avem şi numărul de voturi, cred eu, pentru a adopta această moţiune de cenzură şi pentru a demite Guvernul Orban, atât pentru încălcarea acestor reguli democratice, cât şi pentru incompetenţa de care a dat dovadă în aceste trei luni. Spuneam că este un Guvern toxic care trebuie demis„, a adăugat Simonis.

Simonis a spus că este sigur că parlamentarii social democraţi vor vota pentru această moţiune de cenzură.

Sunt absolut convins că parlamentarii, colegii mei din grupurile parlamentare ale Partidul Social Democrat, vor fi prezenţi şi vor vota pentru moţiunea de cenzură, înţelegând necesitatea ca acest guvern să fie demis„, a susţinut Simonis.

Întrebat dacă PSD va depune amendamente la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Simonis a spus: „Cred că nu depunem niciun amendament, pentru că singurul amendament ar putea fi să retragă tot proiectul”.

Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului de miercuri, începând cu ora 14,00, conform calendarului stabilit de Birourile permanente.

Termenul stabilit pentru depunerea de către parlamentari a amendamentelor la proiectul de lege asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea este luni, ora 16,30. Amendamentele vor fi transmis Guvernului până marţi, ora 12,00, Executivul urmând să decidă care dintre acestea vor fi adoptate.

După şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea, în termen de 3 zile se poate depune o moţiune de cenzură. Dacă nu va fi depusă o moţiune de cenzură sau va fi respinsă, proiectul se consideră adoptat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here