Limuzine de lux confiscate de la persoane condamnate, scoase la licitație. Cu cât se vând bolizii de fițe

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a lansat platforma online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice, a anunţat, luni, Ministerul Justiţiei. Pe siteul lansat astăzi, utiliatorii pot licita pentru bunuri confiscate de autorități.

Printre bunurile scoase deja la licitație se numără două mașini Audi Q7, un Porsche Panamera, dar și alte bunuri confiscate, inclusiv fier vechi sau haine.

Prețul de la care pleacă licitația pentru un Porche Panamera din 2012 este de aproape 90.000 de lei, adică aproape 19.000 de euro. Cei care vor să participe la licitație trebuie să depună o garanție de 9.000 de lei.

Un Audi Q7 din 2008 este scos la licitație la un preț care pleacă de la 21.500 de lei, adică sub 5.000 de euro. 

Platforma poate fi accesată la adresa de internet: https://anabi.just.ro/licitatiionline.

„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice”, se precizează într-un comunicat al MJ transmis Agerpres.

Prin acest demers, arată sursa menţionată, ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA, care implementează cu succes această bună practică.

„Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”, afirmă Ministerul Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here