Lovitură de stat, ca la carte: În Myanmar a fost tăiat internetul.„Provoacă neînţelegeri în rândul publicului”

Myanmar cunoaşte „tăieri de internet” în toată ţara, la câteva zile după lovitura de stat care a îndepărtat de la putere guvernul lui Aung San Suu Kyi, a anunţat, sâmbătă, ONG-ul de supraveghere a internetului NetBlocks, scrie AFP, prelută de News.ro.

Aceste perturbări importante „au început la ora locală 10.00”, a precizat organizaţia. 

Restricţiile au o amploare similară cu cele care au fost constatate în momentul puciului de luni, a precizat un observator. 

Accesul la Twitter şi Instagram a fost restricţionat, vineri seară, în încercarea de a opri contestarea care continuă în ţară, în special pe reţelele de socializare unde au fost folosite de milioane de ori hashtag-urile #WeNeedDemocracy, #HeartheVoiceofMyanmar, #Freedomfromfear. 

Grupul norvegian Telenor, unul dintre principalii operatori de telecomunicaţii din ţară, a confirmat că autorităţile au ordonat blocarea acestor platforme „până la noi ordine”. 

Armata a ordonat două zile mai devreme blocarea accesului la Facebook, principala cale de comunicare pentru milioane de birmanezi. 

Aceste reţele „provoacă neînţelegeri în rândul publicului”, a justificat Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor, într-un document consultat de AFP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here