Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Digi24, că opoziția unită are un potențial de 214 de voturi, deci moțiunea de cenzură ar avea cele mai mari șanse să treacă. Orban a spus că ulterior moțiunii, dorința PNL este să provoace alegerile anticipate, dar în caz că nu se realizează acest scenariu, atunci se va forma un nou Guvern. Liderul liberal a dezvăluit și faptul că discută și cu parlamentari PSD.

La ora actuală este clar: PSD nu mai are majoritate parlamentară, Guvernul este sprijinit doar de PSD. La momentul ăsta, opoziția are 241 de voturi, cu independenții ar fi 243 de voturi. PSD este disperat (…) Pentru a trece moțiunea de cenzură trebuie să coagulăm toate forțele politice și nu este foarte ușor. Noi avem încă 6 actori pe care trebuie să-i convingem să susțină moțiunea de cenzură.

Vom depune moțiunea de cenzură, săptămâna viitoare vom avea noi întâlniri cu posibilii parteneri la moțiunea de cenzură. Am discutat cu dumnealor și așteptăm observațiile pe text. La discuțiile purtate până la acest moment, șansele sunt foarte mari, dar o vom depune când avem 233 de semnături.

Nu o să așteptăm până la calendele grecești și urmează să stabilim termenul limită până la care o așteptăm pe doamna Dăncilă în Parlament cu restructurarea, iar dacă nu să depunem moțiunea de cenzură.”, a răbufnit liderul liberalilor.

Liderul PNL a explicat că soluția ideală este provocarea de alegeri anticipate.

Dacă trece moțiunea, avem 2 variante: cea pe care ne-o dorim noi este varianta alegerilor anticipate, dacă se poate. La o moțiune de cenzură lucrurile sunt simple: cine o votează este cu adevărat în opoziție, cine nu o votează înseamnă că susține Guvernul. Nu poți să stai pe margine și să spui că nu votezi o moțiune pentru că nu-ți convine ceva. Soluția care la care se va ajunge după ce pică Guvernul este cea care se va degaja în urma consultărilor dintre președinte și partidele politice. Vă dați seama că nu vom lăsa țara neguvernată. (…) Există șanse pentru alegeri anticipate, dar totul depinde de ceea ce își dorește fiecare actor politic. PNL este pregătit pentru ambele variante, dar principalul obiectiv este să cadă Guvernul.”, a mai spus Orban.

Nu ascund faptul că discut și cu parlamentari PSD. Vom vedea, vom vedea (dacă votează moțiunea n.r.). Să știți că nici parlamentarii PSD nu sunt fericiți că defilează cu Dăncilă premier, nu toți sunt fericiți de actuala guvernare. Ei au un puternic instinct de turmă, este un spirit care te duce cu gândul mai mult la un partid totalitar. La ei este și foarte multă frică!”, a mai dezvăluit Orban.

Ludovic Orban a explicat că orice parlamentar ”care acum pleacă spre PSD este nebun la cap. Cine acceptă oferta Vioricăi Dăncilă își încheie cariera politică pentru că nimeni nu va mai da două cepe degerate pe el”, a spus liderul PNL, cu referire la parlamentarii ALDE care au trădat și au acceptat funcții cu sprijinul PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here