Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică seara la România Tv că luni conducerea PNL va aproba protocolul de alianţă cu PMP pentru consiliile judeţene şi locale. O alianţă între cele două partide ar putea exista şi în Bucureşti, deşi USR s-a opus sistematic unei asemenea soluţii.

Chiar dacă a avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi mâine aprobăm în Biroul Politic Naţional un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale. PMP este aliat cu noi la guvernare, chiar dacă a existat o candidatură separată, care ne-a dat ceva emoţii. La experienţa pe care o are Traian Băsescu, trebuia să ştie că o asemenea candidatură a redus numărul de voturi pentru candidatul dreptei. Deci suntem deschişi unei colaborări. Sigur, pe alte baze. Dacă ne uităm în ultimii patru ani, vedem că multe hotărâri iniţiate de Firea şi primarii de sector au fost adoptate cu voturile PMP. Noi mizăm pe o susţinere a proiectelor lui Nicuşor Dan”, a declarat Ludovic Orban.

Nicuşor Dan a aprobat spusele lui Orban şi a adăugat că, potrivit sondajelor, votanţii PMP îşi doresc o alianţă de dreapta.

Întrebat de ce nu s-a putut coopta PMP în alianţa de dreapta de la început, dinainte de alegeri, Orban a răspus: „Să nu ne mai întoarcem în istorie. Totul e bine când se termină cu bine.”

Cât despre posibilitatea ca un viceprimar al Capitalei să fie de la PMP, chiar şi prin crearea unei a treia funcţii de acest fel, Orban a precizat că nu este exclusă nicio variantă, însă nu s-a discutat despre varianta ca Mihail Neamţu să fie viceprimar din partea PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here