Lufthansa îşi suspendă zborurile către şi de la Teheran ”din cauza situaţiei actuale în O.Mijlociu”

Sursa: Pixabay

Compania aeriană germană Lufthansa anunţă miercuri suspendarea zborurilor sale către şi de la Teheran, până sâmbătă, ”din cauza situaţiei actuale din Orientul Mijlociu”, relatează AFP, citată de News.ro.

De la începutul lui aprilie şi în urma unui atac israelian la Damasc, în Siria, situaţia este mult mai tensionată în regiune.

Acest atac israelian vizând Consulatul Iranului la Damasc s-a soldat cu 16 morţi, inclusiv şapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a republicii islamice, potrivit unui ONG.

”Regimul malefic a făcut o greşeală (…). El trebuie să fie pedepsit şi va fi”, a ameninţat ayatollahul Ali Khamenei într-un discurs transmis în direct cu ocazia Eid al-Fitr, sărbătoarea care marcheză luna postului musulman al Ramadanului.

Ministrul israelina de Externe Israel Katz i-a răspuns pe X – în persană – şefului statului iranian.

”Dacă Iranul desfăşoară un atac de pe teritoriul său, Israelul va răspunde şi va ataca Iarnul”, a ameninţat el.

Iranul a ameninţat deja să riposteze faţă de acest atac care a exacerbat şi mai mult tensiunile regionale, pe fondul Războiului din Fâşia Gaza între Isarel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, susţinită de Iran.

Un aliat aprig al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Teheranul dispune de ”consilieri militari” în Siria, în care a izbucnit un război civil în 2011.

Isarelul, care ameinţă să nu permită Iranului să se instaleze la frontiera sa, a efectuat sute de atacuri în Siria vecină vizând poziţii ale puterii siriene, unor grupări proiraniene şi ţinte militare iraniene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here