Magnatul Ioan Niculae, luptă crâncenă cu COVID-19. Starea soției sale, mult mai gravă

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul clubului Astra Giurgiu, care a fost internat în stare gravă la spitalul ”Victor Babeș”, din București, după ce a contractat noul coronavirus, a fost scos de la Terapie Intensivă după ce starea de sănătate i s-a ameliorat. Soția sa, însă, continuă să fie în stare critică.

Ioan Niculae, 66 de ani şi soţia sa s-au îmbolnăvit în aceaşi perioadă. Ambii au fost internați la același spital, iar la un moment dat medicii s-au declarat rezervaţi în privinţa şanselor de supraviețuire ale bărbatului. După mai multe zile la Terapie Intensivă, însă, Ioan Niculae s-a simțit mai bine și a fost scos de pe aparatele de oxigen. Nu la fel de bine a răspuns la tratament soția acestuia, care continuă să se afle într-o stare gravă.

La clubul patronat de Niculae, Astra, a existat un veritabil focar de infecţie, 27 de jucători şi oficiali fiind bolnavi de COVID-19, de la începutul verii.

Ioan Niculae s-a aflat mai mulți ani la rând topurile celor mai bogați oameni de afaceri din România. Treptat, afacerile sale au intrat în declin, mai ales după ce a fost condamnat în mai multe dosare penale. Mai întâi, în 2015, la 2 ani și 6 luni de închisoare după ce s-a constatat că a dat mită la PSD, finanțând cu 1.000.000 de euro campania electorală a lui Mircea Geoană, în 2009. Apoi, în 2018, la 3 ani și 6 luni pentru infracțiunile de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Era vorba despre afacerea gazelor ieftine. Niculae cumpăra de la statul român gaze la preț subvenționat, sub costurile de producție, și astfel își maximiza profitul în combinatele chimice.

În final, Ioan Niculae a încheiat mai multe contracte cu Gazprom pentru furnizarea directă de gaze, nu prin intermediari.

În 2015, anul în care Ioan Niculae a fost condamnat în dosarul ”Mită la PSD,” firmele InterAgro SA şi InterAgro SRL, cele mai importante companii din portofoliul omului de afaceri Ioan Niculae, au înregistrat afaceri cumulate de 649,6 milioane de lei (144 de milioane de euro), în scădere cu 80,6% faţă de nivelul din 2014, de 3,35 de miliarde de lei (740 de milioane de euro) potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here