Mai multe persoane au rupt gardul de la Târgul de Crăciun din Constanța, după ce nu au putut intra pentru că nu aveau certificat verde

Mai multe persoane care nu dețineau certificat verde au încercat să intre cu forța, vineri, la Târgul de Crăciun din Constanţa, fiind necesară intervenția  jandarmilor pentru a restabili ordinea.

Cei în cauză au fortaţ gardurile montate de autorităţi pentru a pătrunde la Târgul de Crăciun, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța.
Un grup restrâns de bărbaţi şi femei a provocat în urmă cu câteva momente un scandal teribil în parcul Arheologic din Constanţa. Oamenii nu au ţinut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun şi au forţat gardurile montate de autorităţi, au dărâmat o parte dintre ele şi s-au încăierat cu forţele de ordine. Nu au ţinut cont de nimic în încercarea lor disperată de a intra în Târgul de Craciun fără a avea certificatul verde. Nu i-au împiedicat nici privirile speriate ale copiilor prezenţi în parc şi nici lacrimile acestora. În timp ce ei provocau acest circ şi forţau gardurile, constănţenii responsabili aşteptau în ordine sa intre în parc”, a anunţat Primăria Constanţa, potrivit News.ro.

Ordinea a fost restabilită în urma intervenției jandarmilor, a mai precizat primăria.
Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Constanța în perioada 1 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, în Parcul Arheologic din centrul oraşului.
Accesul se face în baza Certificatului Digital European şi este permis doar persoanelor vaccinate cu schemă completă şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2.
Sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, însoţiţi de un adult care deține certificat verde.
Municipalitatea a precizat că nu este permis accesul cu un Certificat Digital Electronic emis în baza unui test.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here