Mall-ul Promenada din Sibiu, evacuat miercuri seara, după semnalarea unui miros ciudat. 5 persoane acuză amețeli și stări de vomă

Foto: IGSU

Cinci persoane au acuzat ameţeli şi tări de vomă după ce la mall-ul Promenada din Sibiu a fost semnalat miercuri seară un miros ciudat. Victimele au ajuns la spital pentru investigaţii suplimentare, transmite News.ro.

Situaţia în mall este evaluată după ce instituţii specializate au făcut măsurătoriAu fost efectuate măsurători şi a fost evaluată situaţia în colaborare cu instituţiile competente, fiind în desfăşuare analiza  situaţiei produse, anunţă ISU Sibiu.Au primit îngrijiri medicale cinci adulţi care acuzau ameţeli şi stări de vomă şi care  ulterior, au fost transportaţi la UPU Sibiu pentru investigaţii suplimentare. 

Pompieri militari şi specialiştii în apărare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară au rămas pentru supravegherea preventivă a zonei.

Mall-ul Promenada din Sibiu a fost evacuat, miercuri seară, în urma unui apel la 112 prin care se semnala prezenţa unui miros. Echipajul specializat al ISU Sibiu evaluează situaţia. Reprezentanţii mall-ului au transmis că evacuarea s-a făcut „din cauza unei defecţiuni minore a unei valve de CO2”.

Trei pompieri de la serviciul privat au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe.Mall-ul Promenada a fost deschis în 14 noiembrie. Atunci, specialiştii din cadrul inspecţiei de preveniere a ISU Sibiu au efectuat o activitate de control în teren la sediul noului Mall din Municipiul Sibiu şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 50.000 de lei, conform legii, pentru punerea în funcţiune a construcţiei fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. 

Ulterior, ISU Sibiu a precizat că reprezentanţii instituţiei au fost invitaţi pentru a participa la o nouă recepţie a mall-ului din municipiul Sibiu, însă reprezentanţii acestuia le-au comunicat verbal că întâlnirea va avea loc la o dată ulterioră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here