Președintele unui partid din Ungaria, acuzat că îl susține pe Dan Barna și nu pe Kelemen Hunor

Prezența unui politician maghiar la un eveniment de campanie al liderului USR a generat un scandal la Budapesta. András Fekete-Győr, președintele partidului Momentum, s-a aflat la Cluj-Napoca, pe 3 noiembrie, cu ocazia prezentării programului de candidat la președinție al lui Dan Barna. Susținerea aratată pentru candidatura liderului USR i-a atras lui András Fekete-Győr criticile unui reprezentant al Guvernului de la Budapest, Gulyás Gergely, care i-a reproșat că nu îl susține pe reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, relatează G4media.

Potrivit index.hu, citat de G4media, Gulyás Gergely a fost întrebat, în briefingul de joi, ce părere are despre faptul că liderul Momentum, András Fekete-Győr (foto), îl susține pe candidatul USR PLUS la Președinție. Reprezentantul Guvernului l-a acuzat pe liderul Momentum că este agent sub acoperire.

András Fekete Győr a reacționat pe Facebook: „Gergely Gulyás m-a numit agent român sub acoperire. Gergely, nu aud ce spui, e ecoul… Ieșiți puțin din fundul criminalului de război Erdogan?”

Potrivit siteului de campanie al lui Dan Barna, ”președintele Momentum le-a transmis clujenilor că atât România cât și Europa au nevoie de o schimbare a culturii politice pentru ca întregul continent să scape de cicatricile apărute ca urmare a intereselor națiunilor închise și a dezintegrării Europei.” 

“Trebuie să înfruntăm această cultură în care politica e privită ca ceva murdar, făcut în interes propriu, o profesie lipsită de onestitate. Trebuie să înfruntăm această politică care se hrănește din rănile trecutului, să scăpăm de cicatricile apărute ca urmare a intereselor națiunilor închise și a dezintegrării Europei. Trebuie să începem să implementăm noua cultură politică chiar noi: transparență, politica buzunarelor de sticlă, curaj și sacrificiu de sine. Trebuie să construim comunități unde participarea e regula, nu excepția. Trebuie să creăm națiuni care sunt mândre dar deschise una către alta și către lume. Națiuni care înțeleg Europa și cred în Europa. USR-PLUS și Momemtum sunt gata să-și asume acest rol.”, a transmis András Fekete-Győr de pe scena teatrului Florin Piersic din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here