Manipulare grosolană la Antena 3 despre starea de urgență. Anunță reționalizare de alimente și razii

Sursa: Facebook/Active Watch

Derapaj masiv al postului controlat de familia lui Dan Voiculescu.

Sâmbătă seară, după anunțul președintelui privind introducerea stării de urgență în România, Antena 3 a început bombardamentul de fake news, anunțând măsuri care nu doar că nu au fost luate, dar nici măcar nu au fost menționate de vreuna dintre autorități.

Ieșirea în decor a fost semnalată de Active Watch, pe pagina sa de Facebook: „Iresponsabilitate la Antena 3, care, transformă starea de urgență într-un spectacol grotesc, cu burtiere panicarde. Precizăm că autoritățile nu au anunțat măsurile ce vor fi activate odată cu decretarea stării de urgență. În situații de acest tip speculațiile nu contribuie la informarea populației, ci doar la alimentarea unor comportamente iraționale”.

Context

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seară, imediat după învestirea Guvernului Orban 3, că luni va fi decretată stare de urgență din cauza accentuării crizei de coronavirus.

Iohannis a spus că starea de urgență este necesară pentru ca autoritățile să aibă capacitatea de a gestiona mai bine situația, pentru a aloca fonduri suplimentare și a impune interdicțiile necesare combaterii COVID-19.

Ungaria, Bulgaria, Spania sunt câteva dintre statele europene care au declarat zilele trecute starea de urgență pe teritoriul lor, în contextul evoluției epidemiei de coronavirus. Măsura vizează eficientizarea acțiunii instituțiilor statului pentru combaterea răspândirii epidemiei.

În cazul unor epidemii, principala vizată este mobilitatea persoanelor. Măsuri și recomandări în direcția „raționalizării” acesteia au fost deja luate, înaintea introducerii stării de urgență. Câteva exemple sunt închiderea școlilor, grădinițelor și universităților, limitarea adunărilor publice din aer liber sau incinte și altele.

Recent, într-o declarație pentru Mediafax, fostul șef de Stat Major, gen. Ștefan Dănilă, explica faptul că starea de urgență este o măsură care se ia nu pentru a panica populația, ci pentru a face mai eficientă intervenția autorităților, în cazul de față, intervenția menită să contracareze răspândirea pandemiei și să diminueze impactul ei. Detalii – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here