Mao 2.0. „Filosofia Xi Jinping” va deveni materie școlară pentru elevi și studenți în China

Sursa: Chineseposters.net

China va include în curicula școlară ideologia lui Xi Jinping, liderul autoritar al țării, denumită „Filosofia Xi Jinping”, relatează BBC. Este cea mai nouă măsură luată în cadrul eforturilor de consolidare a cultului personalității liderului chinez.

„Filosofia Xi Jinping îi va ajuta pe adolescenți să își consolideze credințele marxiste”, a anunțat ministerul educației chinez. Corpul de idei va fi inclus în curiculă începând cu școala primară și până la universitate.

Este vorba de cel mai nou efort al dictatorului chinez de a-și consolida controlul asupra partidului comunist și țării. Xi este cel mai puternic lider chinez de la Mao și până acum, iar de la venirea la putere, dictatura chineză a căpătat caracteristicile unei dictaturi personale, în contrast puternic cu stilul predecesorului său, Hu Jintao.

„Filosofia Xi Jinping”, o colecție de idei neclare, de truisme și de susțineri ale liderului chinez, a devenit elementul central al vieții cotidiene din China și a fost introdus și  în constituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here