MApN prezintă misiunile Armatei după ce militarii au fost scoși pe străzi

Sursa: Facebook

Armata are în aceste zile rolul de a completa efortul celorlalte instituții din sistemul național de apărare, se arată într-un comunicat al MApN, remis joi. Ministerul apărării vine astfel cu lămuriri suplimentare privind apariția militarilor în stradă, în conformitate cu prevedeire Ordonanței militare nr. 3.

„Misiunile Armatei în urma emiterii Ordonanţei militare nr. 3 sunt: preluarea unor misiuni de pază şi protecţie a unor obiective şi zone care sunt stabilite prin planurile de cooperare cu forţele MAI (aceste misiuni erau îndeplinite până în prezent de forţele Jandarmeriei Române), misiuni de patrulare executate în comun cu forţele din cadrul MAI, în scopul asigurării aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în localităţi, misiuni de întărire a prezenţei în unele puncte de trecere a frontierei. Rolul Armatei este acela de a completa efortul pe care îl fac militarii din celelalte instituţii din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională alături de poliţişti, astfel încât să putem contribui la tot ceea ce înseamnă creşterea eficienţei măsurilor pentru diminuarea răspândirii virusului COVID-19”, transmite MApN, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, forțele armate au avut de la bun început și misiuni de sprijin pentru sistemul medical naţional (triaj epidemiologic, instalarea spitalului ROL 2, instalare de corturi de triaj în beneficiul spitalelor din ţară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here