Maratonistul care a murit sâmbătă pe traseul montan din Piatra Craiului este Eduard Klocek, un cunoscut medic chirurg din Cluj-Napoca, scrie ziardecluj.ro.

Medicul, în vârstă de 39 de ani, participa la maratonul Piatra Craiului, în zona Dâmbovicioara, din judeţul Argeş, când a observat la un moment dat că o sportivă a alunecat și a căzut într-o râpă, de la circa 70 de metri înălțime.

Klocek a vrut să o prindă, dar a căzut și el în gol. Accidentul a avut loc în zona cunoscută ca Marele Grohotiş, din Piatra Craiului.

Când au ajuns salvamontiștii la fața locului, femeia era în stop-cardio respirator și nu a mai putut fi salvată, iar chirurgul avea ambele picioare fracturate. Bărbatul a murit în ambulanță în drum spre spital.

Eduard Klocek a lucrat ca medic chirurg mai mulţi ani la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, iar de câţiva ani profesa la un spital din Marea Britanie. Era un împătimit al maratoanelor. În urmă cu o săptămână, participase și la un alt concurs de același gen, maratonul montan ”Apuseni Ultra Race”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here