Inquam Photos / George Calin

Deranjat de faptul că ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a vorbit despre „baronii roșii” în discursurile sale, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat miercuri seara un atac la adresa diplomatului american.


Astfel, întrebat despre criticile ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la adresa PSD, Ciolacu s-a declarat mirat că acesta folosește sintagma „Ciuma roșie”, care ar fi fost folosită de naziști.


Parcă este o înțelegere cu Iohannis, nu stiu cât de bine fac unui parteneriat strategic. Întotdeauna este atacată puterea, abuzurile sunt la putere. M-a mirat, stiu că este evreu, cum să vorbească de baroni roșii, să facă astfel de analogii, mi-e greu să înțeleg de unde-i vin, dar asta este”, a mai spus Ciolacu.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, folosit în octombrie termenul „baronii-tâlhari” la adresa liderilor PSD.
Poporul român continuă să se elibereze din cătușele moștenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanța între națiune și ”baronii-tâlhari” roșii care au manipulat legea pentru a-și umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleși să îl deservească. România continuă să ia măsurile necesare pentru a atrage investițiile străine care îi sunt necesare pentru a-și revendica locul care îi revine de drept în fruntea unei Europe revigorate! Este foarte clar că România este deschisă negocierilor, dar nu este de vânzare!”, a afirmat diplomatul, care se afla la Washington împreună cu Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și cu Ministrul Economiei, Virgil Popescu, în vederea consolidării relațiilor bilaterale.

El a salutat ”viziunea și calitățile de lider ale Președintelui Iohannis și ale membrilor guvernului Premierului Orban”.

Vă mulțumesc pentru efortul neîncetat de a asigura atât crearea unei Românii de excepție, cât și de a menține pacea și securitatea. Dumneavoastră făuriți legăturile care aduc Statele Unite și Romania mai aproape că niciodată”, a adăugat ambasadorul SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here