Foto: Inquam Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu a declarat că nu e de acord cu desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), iar cine susține că nu au fost abuzuri în România, nu are legătură cu realitatea. Liderul interimar al PSD a adăugat că e necesară o discuție amplă cu judecătorii și în Parlament, potrivit Mediafax.

Cum vor desființa Secția specială? Fiindcă este o discuție întreagă. Contează cum o desființează. Trăim într-o țară democratică, există niște reguli democratice. Cu toții știm cum a funcționat justiția fără Secție specială. Cine spune că nu au existat abuzuri, înseamnă că nu trăiește în România sau nu are legătură cu realitatea din România. Au existat niște protocoale care au fost total ilegale, demonstrat și recunoscut inclusiv de la Comisia de la Veneția. De ce ne înverșunăm să nu vedem cum funcționează Justiția cu Secția specială, este o mare întrebare?”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Antena 3, întrebat ce va face PSD dacă va fi desființată Secția de anchetare a magistraților.

Chestionat dacă este de acord cu desființarea SIIJ, președintele Camerei Deputaților a răspuns: „Nu, nu sunt de acord. Dar nu cred că eu contez foarte mult sau PSD-ul contează foarte mult în această ecuație și în votul care urmează să îl dea”.

Acesta a mai spus că ar trebui să existe o dezbatere amplă pe subiect.

Cred că judecătorii, trebuie din nou o discuție în Parlamentul României, fiindcă există niște legi de abrogare a Secției speciale avute în Parlamentul României, transparent, indiferent cât durează, că nu ne grăbește nimeni”, a conchis Ciolacu.

Raluca Turcan a anunțat, sâmbătă, că Guvernul va stabili dacă își va asuma răspunderea pe desființarea Secției Speciale sau va merge cu proiectul în Parlament. Vicepremierul susține, însă, că există riscul ca la Senat să nu existe majoritate pentru a putea trece inițiativa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here