Marea Britanie | Eșec usturător al conservatorilor, la urne

Partidul Conservator al lui Boris Johnson a fost înfrânt într-unul dintre bastioanele sale din centrul Angliei în alegeri legislative parţiale, potrivit rezultatelor oficiale publicate vineri, o palmă pentru premierul britanic, deja slăbit de o serie de scandaluri, relatează AFP, preluată de News.ro.

Potrivit rezultatelor oficiale, candidata Partidului Liberal Democrat (Lib-Dem) Helen Morgan a fost aleasă în circumscripţia din North Shropshire cu aproximativ 6.000 de voturi în plus faţă de candidatul conservator.

Această înfrângere îl plasează pe Boris Johnson într-o criză de autoritate în plin val covid-19.

Alegătorii au fost chemaţi la urne să aleagă succesorul deputatului Owen Paterson, care deţinea mandatul din 1997, care a demisionat din cauza unui scandal de lobby.

În ultimele alegeri legislative din 2019, el a obţinut 62,7% din voturile exprimate şi o majoritate confortabilă de aproape 23.000 de voturi.

Boris Johnson i-a sărit în ajutor încercând sămodifice regulamentul disciplinar al Parlamentului, dar a renunţat din cauza unui val de proteste, inclusiv în tabăra sa.

Acest scandal, unul dintr-o lungă serie de scandaluri stânjenitoare în partidul său, de la acuzaţii de corpţie la încălcări ale restricţiilor sanitare, l-a fragilizat pe Boris Johnson.

Strănepoata lui Hrușciov, atac la „clovnii” Trump și Boris Johnson

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here