Inquam Photos/Octav Ganea

Marian Oprișan nu renunță la candidatură. Oprișan a declarat, miercuri, că propunerea organizației PSD Vrancea este statutară, conducerea partidului trebuie să accepte „pentru că Ciolacu nu este stăpân”. Oprișan spune că nu își dorește un mandat de senator dar colegii de organizație „l-au dorit cu ardoare” pe lista de la Senat. Candidatura lui Marian Oprișan pentru un loc eligibil la Senat a fost respinsă, miercuri, de conducerea PSD. Consiliul Politic Naţional a decis să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamentare, după ce Marian Oprişan a convocat o ședință a organizației PSD Vrancea și s-a pus candidat la parlamentare.


Marian Oprișan susține că cei din conducerea PSD încalcă statutul partidului pentru că organizația este cea care propune candidații.

Eu nici n-am vrut să mai candidez, dar colegii mei și-au dorit cu ardoare să candidez la Senat. Eu nu-mi las organizaţia la greu, pentru că am muncit 30 de ani împreună. (…) Ciolacu nu e stăpân. Eu respect decizia colegilor mei doar că secretarul general, dl. Stănescu, are obligaţia să transmită decizia la Consiliul de partid din Vrancea, să facă propuneri şi să facă propuneri la Senat şi Camera Deputaţilor. Organizația PSD Vrancea urmează să ia în discuţie decizia de validare. Noi vorbim de lege aici, de ordine, de disciplină. Consiliul poate să facă alte propuneri sau să le menţină pe acestea. Organizația este cea care decide, asta spune statutul. Organizația își va menține propunerile„, a declarat Oprișan la Digi 24.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că lista candidaţilor PSD Vrancea a fost invalidată de CPN pentru că nu este oportună candidatura lui Marian Oprişan la Senat.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat la finalul ședinței CPN că nu va accepta să se regăsească pe listele partidului la alegerile parlamentare vreun candidat trimis în judecată.
Nu va fi pe liste niciun candidat trimis în judecată. Este o decizie clară si asumată (…) Listele de la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanşează din nou procedura şi din nou vom lua decizia finală în această seară. Consider că Marian Oprişan nu ar trebui să candideze pentru o funcţie în Parlament, nu este oportun. Este oportun să rămână vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea„, a declarat Ciolacu la sediul central al PSD.

Excluderea lui Oprișan de pe lista PSD la parlamentare nu este o surpriză. Marcel Ciolacu este în conflict direct cu acesta iar cei doi au fost la un pas de bătaie în trecut, în perioada în care Viorica Dăncilă conducea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here