Ministrul de Interne trimite Corpul de control la Bistrița, în cazul femeii terorizate de soț: Este inadmisibil să se întâmple exact ce s-a întâmplat, din nefericire, la Oneşti

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că a decis să trimită Corpul de control la Bistriţa, susţinând că este inadmisibil ca Poliţia să nu ia nicio măsură în cazul femeii care a depus mai multe petiţii în care susţinea că este ameninţată.

„Dacă acum, după această tragedie (de la Oneşti – n.r.), nu analizăm cu maximă atenţie toate disfuncţionalităţile din sistem, înseamnă că nu am învăţat nimic. Eu cred că am învăţat din această nenorocire. O să vedeţi în perioada următoare măsuri, de altfel am şi luat imediat o măsură şi anume aceea de a face o analiză pe toate petiţiile care nu au caracter penal, dar care conţin elemente de ameninţări cu violenţă şi am analizat toate aceste petiţii pe 24 de luni în urmă, pentru a nu exista o astfel de situaţie, şi iată că, din păcate, cu toate acestea, am văzut cazul de la Bistriţa, unde trimitem solicitare de analiză – la Bistriţa se întâmplă la trei săptămâni după Oneşti o situaţie în care doamna respectivă depusese petiţii către Poliţie, în care explica foarte clar că este ameninţată şi arată foarte clar ce i se întâmplă şi Poliţia nu a luat, din păcate, nicio măsură. În consecinţă, la Bistriţa am hotărât să trimit Corpul de control al ministrului. Este inadmisibil când tu spui foarte clar analiză pe toate analizele în ultimii doi ani şi se întâmplă exact ce s-a întâmplat, din nefericire, la Oneşti şi anume au tratat acele sesizări, acele petiţii cum le-au tratat şi efectul l-am văzut”, a declarat Lucian Bode, la Parlament.

El a arătat că reglementările legale în vigoare prevăd, în cazul schimbării unor şefi din Poliţie, mutarea acestora pe o funcţie similară, pentru o perioadă de şase luni. Ministrul de Interne a subliniat că acest lucru nu împiedică anchetele penale aflate în derulare în cazul de la Oneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here