Marina americană, captură uriașă de arme. Armamentul a acoperit puntea spate a unui crucișător de 173 de metri

Foto: U.S. Navy / Twitter

Nava de război USS Monterey a oprit în data de 6 mai un vas dhow neînregistrat (navă tradițională din regiunea Mării Roșii și a Oceanului Indian) care naviga în apele internaționale ale Mării Arabiei, în cadrul unei verificări de rutină, informează Marina SUA.

O echipă a Pazei de Coastă aflată la bordul navei de război a urcat la bordul vasului suspect și a descoperit o ascunzătoare de arme.

Captura uriașă a fost sechestrată și adusă la bordul USS Monterey în cadrul unei operațiuni care a durat două zile. Armele ridicate au ocupat mare parte din puntea din spate a vasului de război USS Monterey, lung de 173 de metri.

Printre arme se aflau zeci de rachete rusești anti-tanc, mii de puști de asalt chinezești și sute de mitraliere PKM, puști cu lunetă și lansatoare de grenade. Totodată, s-au mai găsit componente avansate de arme, precum lunete.

Potrivit Marinei americane, a fost deschisă o anchetă pentru a se identifica sursa și destinația transportului de arme, care va rămâne în custodia SUA.

După ce s-a stabilit că nava se poate deplasa în siguranță, iar echipajul a fost interogat, marinarii au primit apă și mâncare și au fost eliberați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here