Medicamente folosite în special pentru tratarea virusului HIV și SIDA sunt utilizate de autoritățile chineze pentru tratarea pacienților din Wuhan care au fost infectați cu coronavirus, a anunțat Comisia pentru Sănătate din Wuhan într-un comunicat, relatează CNN, potrivit Mediafax.

Trei spitale desemnate folosesc medicamentele Lopinavir și Ritonavir pentru tratamentul pacienților care face parte dintr-un program de testare intitulat ”Programul pentru Diagnosticarea Pneumoniei și Tratament pentru Noua Infecție cu Coronavirus (Trial Edition).

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA a declarat pentru CNN că în prezent nu există un medicament care să-și dovedească eficiența în tratarea acestui virus.

Institutul Național pentru Sănătate din SUA lucrează la un vaccin împotriva noului virus, dar va dura câteva luni până când va începe prima fază a testelor clinice și mai mult de un an până când un vaccin va putea fi disponibil, a precizat Fauci.

O echipă de oameni de știință din Texas, New York și China lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unui vaccin, potrivit medicului Peter Hotez, un cercetător din cadrul Școlii de Medicină Baylor din Houston.

Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia și a stat de vorbă cu pacienții și personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

O asistentă care lucrează în Spitalul Central din Wuhan a declarat pentru CNN că cel puțin zece angajați ai spitalului au fost infectați cu coronavirus.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here