Medicii din sectorul privat din Grecia, obligați să ajute sistemul public de sănătate, pe fondul înmulțirii cazurilor COVID

Grecia impune medicilor din sectorul privat să ajute sistemul public de sănătate, pe fondul înmulțirii infecțiilor cu coronavirus. Decizia, după ce au fost invitați să-și ofere ajutorul, dar cei mai mulți au refuzat, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias: „Timp de mai multe săptămâni, ministerul Sănătății a adresat o invitație, un apel, către medicii privați, pentru a consolida spitalele Serviciului Național de Sănătate în timpul celui de-al treilea val major al pandemiei COVID-19. Din păcate, au venit foarte puțini medici.”

Reuters notează că guvernul cerut ajutorul doctorilor din sistemul privat, în special medicilor pneumologi, mai ales că secțiile de terapie intensivă rămân fără paturi libere. La momentul apelului, Executivul grec anunța că are nevoie de aproximativ 200 de medici. 

Grecia a raportat 1.514 noi cazuri de coronavirus și 41 de decese duminică, bilanțul total de decese ajungând la aproximativ 7.500.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here