Primarul Iașiului, Mihai Chirica, fost membru PSD – exclus însă din partid după ce a criticat conducerea -, a devenit sâmbătă membru al Partidului Național Liberal, a fost cooptat în Biroul Politic Județean PNL Iași și va fi candidatul acestui partid la Primăria municipiului, anunță într-un comunicat organizația locală a PNL.

Astăzi, 7 martie 2020, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calității de membru, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Iași”, informează comunicatul de la PNL Iași.

Membrii BPJ au aprobat candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iași”, se mai spune în comunicat

De asemenea, liderul organizației locale, Costel Alexe, în prezent ministru interimar al mediului, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Cele două candidaturi, decise de membrii Biroului Politic Județean Iași, urmează să fie validate în Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal.

Încă din februarie, presa a relatat că Mihai Chirica va candida din partea PNL la Primăria Iași, iar președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea, a spus că a fost anunțat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid. Contactat de Digi24, Chirica a declarat atunci că încă nu s-a hotărât dacă va candida din partea PNL, deși într-un comunicat de presă și-a anunțat candidatura la alegerile locale și spunea că drumul său politic va continua „alături de Klaus Iohannis”. 

După ce un membru al PNL Iași a criticat o eventuală susținere PNL pentru Mihai Chirica, Ludovic Orban a declarat că acesta nu mai are treabă cu PSD de trei ani, „dacă nu și mai mult”. 

În 2017, Mihai Chirica a fost suspendat din toate funcţiile politice pe care le avea în PSD, iar ulterior, în 2018, a fost exclus din PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here