Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Biroul permanent reunit a stabilit că miercuri, la ora 15.00, va fi citită în plen moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie, iar sâmbătă la ora 11.00 este programat votul, informează news.ro. În cazul în care nu va exista cvorum, Iordache spune că va fi programat un nou Birou politic reunit.

”Programul pe care cele două Birouri permanente reunite l-a stabilit: pentru astăzi citirea moţiunii şi sâmbătă, la ora 11:00, dezbaterea şi votul. Dacă nu va fi cvorum sâmbătă, va urma un nu Pirou permanent reunit, care va stabili o altă dată de dezbatere a moţiunii”, a declarat, miercuri, Florin Iordche, după Biroul permanent reunit.

Iordache spune că cei 237 de semnatari ai moţiunii ar putea vota în orice zi.

”Cei 237 care au semnat, înseamnă că au şi citit ceea ce au semnat, în consecinţă se pot exprima şi sâmbăta, şi vinerea, şi joia. Care este diferenţa că-şi exprimă votul vinerea sau sâmbăta sau duminica? (…) Din câte ştiu eu, dacă există o urgenţă pentru a debarca acest Guvern, putem veni şi sâmbăta şi duminica şi aşa mai departe”, a mai spus Iordache.

Acesta a explicat că ziua de sâmbătă este exact a treia după prezentarea moţiunii în plen.

”Înţeleg că este o urgenţă să fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgenţă să arătăm că aceşti 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar că această moţiune de cenzură nu are nici substanţă şi nu poate convinge, deci nu va fi adoptată”, a mai spus Iordache.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, anunţase încă de marţi seară că moţiunea de cenzură ar urma să fie votată sâmbătă. „Sâmbătă, e un efort umneavoastră să vă aduceţi oamenii…Eu încă aştept să văd formula de guvern cu care vreţi să veniţi”, i-a spus el unui reprezentant al PNL, notează news.ro.

Parlamentarii PSD care votează la moţiune pleacă din partid. (…) Sâmbătă, e un efort pentru dumneavoastră să vă aduceţi oamenii…Eu încă aştept să văd formula de guvern cu care vreţi să veniţi”, a spus, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, Mihai Fifor, adresându-i-se unui reprezentant liberal.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă a fost depusă marţi, la Parlament, anunţul fiind făcut de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, în prezenţa liderilor opoziţiei. Moţunea este semnată de 237 de parlamentari, printre care şi de deputaţi ai minorităţilor naţionale, de patru ai PSD şi de un deputat independent.

Ulterior, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a spus că opoziţia a reuşit să dejoace planul malefic al PSD, şi anume de a citi moţiunea de cenzură „noaptea, ca hoţii”. Ea a precizat că opoziţia doreşte ca moţiunea să fie citită la o oră la care parlamentarii să poată participa.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here