Mii de oameni au fost evacuaţi în Filipine, în aşteptarea taifunului Kammuri

Foto: Pixabay

Mii de oameni au fost evacuaţi în Filipine, în aşteptarea taifunului Kammuri, care ar putea aduce vânt cu viteze de până la 170 de kilometri pe oră, potrivit News.ro.

Taifunul este aşteptat să atingă maximul luni seară sau marţi dimineaţă, au anunţat autorităţile, care au decis anularea sau amânarea unor evenimente din cadrul Jocurile Asiei de Sud-Est.

Furtuna s-a făcut simţită în teritoriu sâmbătă seară, la scurt timp după ce preşedintele Rodrigo Duterte şi pugilistul Manny Pacquiao au dat startul Jocurilor, care sunt programate să aibă loc în Clark, Manila şi Subic până pe 11 decembrie.

Cele mai afectate au fost evenimentele care urmau să aibă loc în aer liber. Mai multe competiţii au fost anulate.

Aproximativ 8.750 de atleţi sunt aşteptaţi la cea de-a 30-a ediţie a Jocurilor, aceasta fiind şi cea mai mare de până acum, potrivit AFP.

Încă de sâmbătă noapte, autorităţile din regiunea Bicol i-au îndemnat pe oameni să îşi părăsească reşedinţele, iar până duminică după-amiază, peste 3.000 de persoane se aflau în centrele special amenajate.

Cele mai multe dintre ele trăiesc în apropierea costei, unde este posibil să se producă inundaţii şi alunecări de teren în urma cantităţii de apă adusă de taifun.

Şcolile şi birourile în anumite oraşe vor rămâne închise până marţi.

Nu a fost emisă o decizie de evacuare obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here