Ministrul Apărării a discutat cu ambasadorul Ucrainei în România despre situaţia de securitate din regiune

PSD prezinta propunerea partidului pentru functia de ministru al Ministerului Apararii Nationale, in Bucuresti, 31 octombrie 2022. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Apărării naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul Ucrainei în România, prilej cu care a condamnat acţiunile nediscriminatorii de lovire a infrastructurii civile ucrainene de către forţele Federaţiei Ruse, inclusiv „tragicul eveniment din oraşul Dnipro” şi a transmis condoleanţe pentru victimele incidentului aviatic care avut loc lângă Kiev soldat cu moartea mai multor persoane, inclusiv a ministrului de Interne, informează News.ro.

”Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a primit în dimineaţa zilei de miercuri, 18 ianuarie, la ora 9.15, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, vizita ambasadorului Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk. Agenda discuţiilor a cuprins aspecte de actualitate privind situaţia de securitate, dar şi sprijinul multidimensional acordat de România Ucrainei. În acest context, ministrul apărării naţionale a reiterat poziţia fermă a României în ceea ce priveşte importanţa continuării sprijinului internaţional acordat Ucrainei atâta timp cât va fi nevoie”, anunţă MApN.

Ministrul Tîlvăr a condamnat acţiunile nediscriminatorii de lovire a infrastructurii civile de către forţele Federaţiei Ruse, menţionând tragicul eveniment din oraşul Dnipro, din 15 ianuarie 2023, soldat cu un număr mare de victime din rândul populaţiei civile.

Oficialul român a reiterat importanţa menţinerii dialogului constant între ministerele apărării din România şi Ucraina, exprimând deschiderea părţii române pentru continuarea discuţiilor în ceea ce priveşte problematica complexă de securitate şi apărare din regiunea Mării Negre.

În contextul tragicului incident aviatic care avut loc lângă Kiev în această dimineaţă, ministrul Angel Tîlvăr a transmis condoleanţe guvernului şi poporului ucrainean pentru pierderea vieţii ministrului de interne, Denys Monastyrskiy, precum şi a altor persoane aflate la bordul elicopterului, dar şi la sol.

Operaţiunile de salvare la blocul din Dnipro s-au încheiat. Ultimul bilanţ al victimelor: 44 de morţi şi 20 de dispăruţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here