Ministrul britanic al Apărării: Retragerea din Herson va semăna îndoieli în opinia publică rusă

  Retragerea Rusiei din oraşul ucrainean Herson marchează ”un nou eşec strategic” pentru Moscova, a declarat sâmbătă ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, afirmând că această înfrângere va semăna îndoieli în opinia publică rusă, relatează AFP, preluată de News.ro.

  ”Retragerea anunţată a Rusiei din Herson marchează încă un eşec strategic pentru ei. În februarie, Rusia nu a reuşit să atingă obiectivele majore pe care şi le-a stabilit, în afară de Herson”, a afirmat Ben Wallace într-un comunicat de presă.

  ”Acum, în contextul pierderii şi acestui oraş, oamenii din Rusia trebuie să se întrebe: «Ce sens au toate acestea?»”, a adăugat el.

  Sâmbătă, Statele Unite au salutat această ”victorie extraordinară” înregistrată de ucraina după retragerea forţată a armatei ruse şi recucerirea oraşului din sudul ţării.

  Întrucât Rusia şi-a retras trupele în poziţii defensive, Wallace a spus că invazia rusă din februarie ”a avut ca rezultat doar izolarea şi umilirea internaţională”.

  ”Marea Britanie şi comunitatea internaţională vor continua să sprijine (ucrainenii) şi, deşi retragerea este binevenită, nimeni nu va subestima ameninţarea reprezentată de Rusia”, a spus el.

  Pe măsură ce pierd teritorii, rușii inventează „capitale”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here