Ministrul britanic al Sănătății: Nu voi accepta niciodată vaccinarea obligatorie anti-Covid

Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, a declarat duminică, la emisiunea lui Andrew Marr de la BBC, că nu va accepta vreodată ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie în Regat.
Întrebat de Marr dacă Marea Britanie va urma exemplul Austriei în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, el a răspuns negativ.

E treaba Austriei, a altor țări, să decidă ce trebuie să facă. Suntem norocoși că la noi în țară, deși avem ezitare la vaccin, este mult mai scăzută decât vedem în alte locuri”, a spus ministrul.

El a mai spus că vaccinarea ar trebui să fie o ”alegere pozitivă”.

Cred că la nivel practic, administrarea unui vaccin ar trebui să fie o alegere pozitivă. Dacă oamenii sunt puțin reticenți, ar trebui să vorbim cu ei și să-i încurajăm.

În ceea ce privește vaccinurile obligatorii pentru populația generală, nu cred că este ceva la care ne-am gândi vreodată”, a completat ministrul.

Austria este prima ţară europeană care a stabilit ca, prin lege, vaccinarea împotriva Covid-19 să fie obligatorie. Măsura, contestată de o parte a populaţiei, urmează să intre în vigoare în februarie 2022.
Şi alte ţări de pe continent analizează această variantă.
Până în prezent, în blocul comunitar au fost administrate mai mult de 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid. Per ansamblu, 65,5% din populaţie UE a fost vaccinată complet până în prezent, potrivit ecdc.europa.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here