Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, confirmat cu COVID-19

Foto: INQUAM/Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a fost confirmat cu COVID-19, susţin surse din filiala PSD Buzău, al cărei preşedinte interimar este. Ulterior, informaţia a fost confirmată de ministru, care, într-o postare pe Facebook, a scris că, deşi a mai avut un episod de COVID în noiembrie 2020, este vaccinat cu două doze şi s-a protejat rezonabil, ”totuşi Omicron se descurcă mai bine”. El îşi exprimă însă regretul că din această cauză a ratat ”una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naţionale”, notează News.ro.

”După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităţilor curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală. Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuşi Omicron se descurcă mai bine…Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aştept întoarcerea între colegi. Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naţionale”, a scris ministrul pe Facebook.

El precizează că a lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir şi a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alţii, la propunerea Ministerului Culturii, că a ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane Bucureşti sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.
”Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chişinau (ciudat, o singură cultură, doi miniştri…), cu membri ai Academiei Române, şi, cel mai trist, am ratat prezenţa la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Naţional, dedicat Zilei Culturii Naţionale.
La TNB va concerta orchestra Operei Naţionale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artişti ai Operei, vor recita actori de calibru români şi moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriţi pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul. În rest, să avem sănătate şi să ne revedem curând!”, afirmă Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu a lipsit joi seară de la concertul susţinut la Buzău de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, alături de Paula Seling, unde, conform programului evenimentului, ar fi urmat să rostească o alocuţiune, în calitate de ministru al Culturii.

Absenţa ministrului a fost explicată de colegii de partid, unii dintre ei prezenţi la concertul de joi seară, prin faptul că acesta are o formă uşoară de COVID-19.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău Emanoil Neagu a fost diagnosticat cu COVID-19.

Între cele două cazuri nu există legătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here