Ministrul Economiei: Cred că ar trebui să limităm importurile din afara UE, inclusiv China

  Inquam Photos / Octav Ganea

  Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, că România ar trebui să limiteze importurile din state non-UE şi să scurteze, astfel, lanţurile de aprovizionare, reamintind că la începutul pandemiei ţara noastră s-a putut aproviziona cu greu cu materiale sanitare, transmite News.ro.

  Virgil Popescu a fost întrebat, luni seară, la B1 Tv  care ar fi sectoarele pe care România ar trebui să le consolideze în perioada următoare şi a afirmat: ”Cred că ar trebui să limităm importurile din – şi nu vorbim neapărat numai de stat – ar trebui să limităm importurile din state non-UE şi mă refer aici şi la China, şi la Asia şi la multe state care nu aparţin Uniunii Europene, să scurtăm lanţurile de aprovizionare. Am observat şi a Cred că ar trebui să limităm importurile din – şi nu vorbim neapărat numai de stat – ar trebui să limităm importurile din state non-UE şi mă refer aici şi la China, m luat o lecţie din această criză, cât de greu ne-a fost ca la începutul acestei pandemii să ne putem aproviziona cu materiale sanitare şi ăsta e un lucru de basic, un stat trebuie să poată să îşi asigure în interiorul lui sau pe o rază în interiorul Uniunii Europene basicul şi vorbim de sănătate, de alimentarea populaţiei”. 

  El a menţionat că în prezent în România sunt 26 de companii care fabrică măşti şi peste 50 care produc biocide.

  Întrebat cum se poate asigura statul că aceste companii nu vor vinde cui dă mai mult într-o perioadă de criză, ministrul Economiei a răspuns: “E destul de greu să te apuci să vânzi în afara spaţiului european, orice stat european are…La un moment Comisia Europeană a pus barieră exportului în state terţe de material sanitare şi nu mai aveam voie să vindem în afara spaţiului european”.

  1 COMENTARIU

  1. Se pot inlocui importurile din China cu importuri din Ungaria . Felicitari pentru ambitiile economice , vizionare si curajoase !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here