Europa ar putea oferi capacităţi de producţie pentru vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, a declarat miercuri ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, relatează dpa, citată de Agerpres.

Partea rusă a solicitat un astfel de sprijin, iar ideea este luată în considerare în Germania şi în Europa, a spus Spahn în cadrul unei conferinţe online organizate de publicaţiile de ştiri Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

„Putem furniza sprijin pentru producţia unui vaccin care nu este încă sau nu va fi deloc aprobat în Europa”, a adăugat ministrul.

Jens Spahn a spus că salută orice vaccin care este eficient în combaterea pandemiei şi care se dovedeşte a fi sigur.

„Ţine pur şi simplu de autoritatea de reglementare să evalueze în ce măsură situaţia se prezintă astfel în cazul Sputnik V”, a adăugat el.

Moscova a anunţat că o cerere pentru aprobarea vaccinului a fost trimisă Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) în ianuarie.

Vaccinul dezvoltat de Rusia este eficient în proporţie de 91,6% împotriva COVID-19, potrivit unui studiu publicat marţi de revista medicală The Lancet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat miercuri acest studiu drept „foarte important”, adăugând că aceasta „a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia a fost justificată”.

„Numărul ţărilor care înregistrează vaccinul creşte în fiecare zi”, a mai spus Peskov, potrivit agenţiei ruse de ştiri TASS.

„Plănuim să producem vaccinul peste hotare cât de curând posibil”, a adăugat el.

1 COMENTARIU

  1. Vacinul produs in China sau Rusia poate fi aceptat de catre -daca si numai daca – UE constata ca vacinurile se incadreaza integral toate standardele ce contin producerea , verificarea calitatii si a testelor efectuate deja cu pacienti originari , daca se incaderaza in pretul convenit cu responsabilii UE si daca cetatenii UE sunt dispusi sa se vaccineze . In rest baliverne cite vrei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here