Ministrul Sănătății, despre cazul femeii arse: „O cascadă de nereguli deosebit de grave”

Inquam Photos / Mircea Manole

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a dat asigurări, în cadrul şedinţei de Guvern de luni, că cei responsabili în cazul femeii care a fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca din Capitală vor fi sancţionaţi conform legii, transmite News.ro.

Acesta a precizat că a trimis Corpul de Control la această unitate medicală şi deja există un raport preliminar care scoate în evidenţă „o cascadă de nereguli”.

Premierul Ludovic Orban a solicitat un raport amănunţit.

„Lucrează pentru aflarea adevărului”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a dat asigurări că echipele ministerului „lucrează pentru aflarea adevărului”, în cazul femeii de la Spitalul Floreasca care a fost arsă în timpul unei operaţii.

„Din păcate, după cum ştiţi, pacienta a decedat ieri seară şi vrem  să transmitem condoleanţele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de  grave şi vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de  eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-un spital din România şi să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului. Am trimis Corpul de Control din primul moment în care am aflat, Inspecţia Sanitară de Stat, Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat ancheta. Vom avea un raport final la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Costache. 

„Este foarte important şi cum a apărut actul adiţional la protocol”

Premierul Ludovic Orban a solicitat un raport amănunţit. „Vă solicit un raport foarte amănunţit care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii. Că pleacă de la prima operaţie şi apoi ulterior, care au fost toate amănuntele. Este foarte important şi cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea pentru că se ştie că acel dezinfectant este utilizat pentru dezinfectarea mâinilor şi numai pentru dezinfectarea mâinilor. Sunt multe amănunte acolo care trebuie edificate astfel încât să se ştie adevărul pentru că probabil va fi şi o anchetă realizată de Parchet şi acolo noi trebuie să punem la dispoziţia Parchetului toate  informaţiile care sunt rezultate dintr-un control efectuat cât se poate de  exigent şi în cele mai mici amănunte”, a spus Orban. 

În final, ministrul Costache a dat asigurări că cei responsabili vor fi sancţionaţi. „Vreau să vă asigur că responsabilii vor fi sancţionaţi conform legii”, a spus Costache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here