Mircea Beuran, invitat la Antena 3 pentru a fi „spălat”. Cum comentează imaginile incriminatorii: „Niște exagerări”

mircea beuran antena 3
Foto: captura Antena 3

Mircea Beuran, recent demisul șef al secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca, a acordat un interviu jurnalistei Adina Anghelescu de la Antena 3. Acesta a povestit varianta lui despre cum au decurs lucrurile în sala de operație unde o pacienta a luat foc, a susținut în continuare că femeia era alergică la iod și a caracterizat drept „exagerări” imaginile din blocul operator în care apare cu ceasul al mână și în haine de stradă.

„Nu am avut nicio discuție cu echipa de gardă. Nu i-am spus nimănui să intervină. Dacă este să păstrăm realitatea și sensul evenimentelor cum s-au scurs, această pacientă în a noua spre a zecea zi face o complicație într-o dinamică din cursul nopții dimineții, spre dimineață, spre ora vizitei pe care chirurgii în general fac o vizită în secție. La ora opt și jumătate rezidentul de anul cinci, doctorul Bogdan Dumitriu a făcut vizita și avea deja un prim semnal că această pacientă nu s-a simțit bine în timpul nopții, examinând pacienta care era sub tratament. A observat că pierdem sânge pe tubul de dren din abdomen. Se agrava starea ei generală. Departamentul de chirurgie unde sunt sălile de operație în urgență că vine o bolnavă care este severă și trebuie să se intervină imediat. Rezidentul de anul cinci a făcut masa operatorie, cât și câmpul operator pe pacient. Pentru a face câmpul este nevoie să dai cu biocid de trei ori. Doctorul Dumitriu pregătește câmpul operator, i se impută că a mai vărsat ceva din conținut respectiv”, a spus Mircea Beuran la Antena 3.

Medicul susține în continuare că pacienta care a luat foc era alergică la iod: „S-a făcut cu alcool pentru că de la prima operație am avut și o discuție cu pacienta și un semnal de la medicul radiolog, care ne atenționa foarte bine că există alergie la substanța de contrast”.

„A luat electrocauterul și a prelungit polul superior al plăgii 2-3 cm. În momentul în care l-a folosit a simțit miros de priză arsă. Eu vă spun cum mi-a fost descris: Miroase a ars, dar nu a terminat de spus bine, iar din jurul mesei de jos în sus se ridica fum. Ca sa poată să vadă fumul a ridicat marginea câmpului operator, iar în clipa aceea s-a făcut un cerc de foc. A invadat aerul cu oxigen și s-a facut un semicerc de foc. Lichidul de spălătură pentru abdomen s-a aruncat, iar operatorul, doctorul Vâlcea a luat pacienta și a ridicat-o de pe masă ca ajutorul să scoată câmpul și să-l arunce în afară. În momentul în care s-a terminat totul pacienta a fost mutată într-o altă sală”, a mai spus Beuran.

Mircea Beuran a spus ca imaginile care au apărut în presă în care apare cu ceasul la mână și în haine de stradă sunt niște exagerări și că va ataca în instanță decizia de demitere din funcție: „Pentru un chirurg și care are 40 de ani de chirurgie, reflexul de a își da jos ceasul este automat. Substanțele de spălat sunt obligatorii, îmbrăcatul este obligatoriu. Foarte multe lucruri sunt niște exagerări. Ministrul cred că nu înțelege că am fost demis pentru că el spune că ancheta continuă. Există în paralel oameni care l-au determinat pe direct să facă o decizie de demitere pe care o voi ataca. Eu am un contract de administrare la nivelul unui bloc operator”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here