BREAKING NEWS. Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea de arestare preventivă, formulată de procurorii DNA, și a decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore. Procurorii DNA îl acuză că a primit suma de 10.000 de euro de la un medic pentru a propune, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea Chirurgie generală. Totodată, urma să se asigure că postul va fi și câștigat de către mituitorul său.

Potrivit DNA, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Dezvăluirea deputatului Emanuel Ungureanu

„Acum câteva săptămâni un medic m-a contactat și a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar. Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susțin că au fapte și probe că Beuran ar fi primit acești bani. Să înfunde pușcăria dacă este vinovat!”, a scris deputatul USR, Emanuel Ungureanu, pe Facebook, joi seară.

Potrivit acestuia, „Beuran și Lucan nu îi reprezintă în niciun caz pe toți medicii din România, foarte mulți dintre ei sunt cinstiți și le datorăm respectul total pentru munca lor nobilă”.

Comunicatul inițial al DNA

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: Beuran Mircea, care la data faptei îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, anunţa joi seară DNA, după ce medicul Beuran a fost audiat timp de mai multe ore şi după ce la domiciliul său şi la biroul său de la Spitalul Floreasca au avut loc percheziţii.                                             

Conform DNA, în data de 18 decembrie 2018, Beuran, în calităţile menţionate mai sus, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

„Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here