Mircea Diaconu, alături de AUR, partidul care promovează agenda Moscovei

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mircea Diaconu a schimbat iar tabăra și s-a înrolat în solda partidului agreat de Moscova, informează Ziaristii.com. Publicaţia citată notează astfel că actorul face campanie electorală pentru AUR, formațiune ai cărei activiști, sub pretextul naționalismului, apar oriunde e rost de o provocare și de scandal.

“Candidatul Antenei 3” a avut, în ultimii ani, un important segment de public. La alegerile europarlamentare din 2014 a obținut 7% ca independent, intrând în Parlamentul UE (unde n-a făcut nimic), iar la alegerile prezidențiale de anul trecut a obținut un scor excelent, 10%. De fiecare dată a candidat ca independent, dar în realitate era promovat zi-lumină de Antena 3, capitalizând simpatiile electoratului nostalgic.

Acum, Mircea Diaconu nu va candida la alegeri, dar face campanie partidului conspiraționist și eurosceptic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). El însuși cu un discurs plin de scenarii fantastice, în care face afirmații și acuzații neprobate niciodată de nicio dovadă, actorul spune că “predă ștafeta” grupării susținute, printre altele, și de grupuri de ultrași din galeriile de fotbal.

Deși se pretind interesați de România și de drepturile românilor, membrii AUR au o agendă paralelă cel puțin dubioasă. Timp de 3 ani, cât românii au luptat cu regimul Dragnea-PSD pentru a apăra statul de drept, activiștii acestui partid au fost inexistenți.

În schimb, au apărut în diverse locuri unde nu era pericol s-o încaseze de la jandarmi, dar era rost de scandal și provocări. S-au dus la cimitirul din Valea Uzului, încercând să genereze incidente interetnice cu maghiarii. Nu lipsesc de la mitingurile conspiraționiștilor, militează pentru nerespectarea măsurilor de protecție în pandemie, contestă existența virusului și se poziționează anti-UE, anti-NATO și, în general, anti-Occident. În fapt, este o continuare la scară mai largă a „experimentului PRM / PUNR / PRU / Mircea Diaconu”.

Articolul integral – AICI

3 COMENTARII

  1. Cum apare ceva romanesc va p—te,dar nu vedeti pe :ponta+cptariceanu+usrplus,care pe fata au lucrat si lucreaza contra statului roman ???????????

  2. Si pe care proeuropeni sa alegem ? Ne vand in cateva luni Hidroelectrica , CEC , Transelectrica etc si voi vreti sa-i iubim . Ne siluesc ei astazi , dar nu-i uitam ! Oameni astia nu au fost la Valea Uzului sa produca incidente antimaghiare , incidentele erau produsr deja de unguri in momentul in care au acoperit crucile soldatiilor romani . Si in cimitire doresc segregare interetnica acesti pacifisti magiari . AUR si cu Mircea Chelaru au militat pentru respect reciproc , iar daca mata doresti ca ungurul sa poata da din nou in roman fara consecinte , apai atunci dtagule sa te duci cu slova ta sa ti-o citeasca la Budopesti. Eu stiu ca G Simion a fost de mai multe ori arumcat peste granita Basarabiei de Voronin si dodonisti , iar mata dragule il faci prorus ca doreste reluarea referendumul pentru familie , si apara Biserica Ortoduxa ? Hai sictir !

  3. Articolul m-a speriat dar vad comentarii cerebrale si ma bucur 🙂 … printre altele mi-am amintit ca sint multi jurnaliști pnlisti pupincuristi si mda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here