Ziua demiterilor. Prefecți, subprefecți, consuli, pe agenda ședinței de Guvern. Detalii noi despre dezastrul lăsat de PSD

Sedinta de guvern Klaus Iohannis Ludovic Orban

Guvernul Orban se pregătește astăzi să elibereze din funcție o serie de prefecți și subprefecți. Un proiect de hotărâre în acest sens este pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a executivului.

De asemenea, sunt pregătiți și înlocuitori pentru cei care vor fi dați afară.

Cabinetul Orban se confruntă cu o situație delicată după instalarea la Palatul Victoria și luarea la cunoștință a situației reale a finanțelor țării.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri figurează abrogarea HG prin care Nelu Barbu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Shanghai, arată și News.ro.

De asemenea, Executivul vrea să abroge şi HG prin care Adrian Georgescu a fost rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Milano, fiind înlocuit de Tiberiu Mugurel Dinu.

Cabinetul mai discută miercuri proiectul de OUG pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024 şi schimbarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi.

Marți, ministrul de resort, Florin Cîțu, a declarat că a găsit o „gaură” de aproximativ 21 de miliarde de lei la buget și că va organiza o conferință de presă pentru a oferi mai multe explicații.

Tot marți, spre seară, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a publicat o listă a angajaților Ministerului Muncii care sunt membri în diverse Consilii de Administrație.


Europarlamentarul Rareș Bogdan a promis luna trecută că toți prefecții și subprefecții vor fi schimbați din funcție după ce PNL preia guvernarea.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here