Misiunea „Scutul Pădurii” în Caraş Severin: 17 camioane verificate, peste 120 de metri cubi de material lemnos confiscat

Foto: Unsplash

Peste 120 de metri cubi au fost confiscaţi, amenzi de 15.000 de lei aplicate în Caraş Severin, în cadrul operaţiunii „Scutul Pădurii”, după verificarea a 17 camioane care trasnportau material lemnos.

„Pentru combaterea şi prevenirea furtului de material lemnos din fondul forestier al judeţului Caraş-Severin, echipe mixte, poliţişti-jandarmi, cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului de Aviaţie al M.A.I şi personal al Gărzii Forestiere Timişoara, în perioada 29 – 31.03.2021, au verificat peste 427.992 hectare de fond forestier, în vederea identificării zonelor în care se exploatează material lemnos. Cu această ocazie a fost verificată şi activitatea unui operator economic de profil din zona Oţelu Roşu, ce deţinea două depozite de material lemnos, constatându-se că ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fără documente legale”, indică un comunicat. 

În cele trei zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării unui volum total de 127,83 mc. material lemnos, de diverse specii şi sortimente, în valoare de 16.693,59 lei.  

Acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor silvice continuă şi în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here