Momentul adevărului în asasinarea sordidă a jurnalistei Kim Wall. Declarația neașteptată a inventatorului Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viață

Danezul Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall la bordul submarinului său artizanal, şi-a recunoscut pentru prima dată vinovăţia în cadrul unui serial documentar al cărui prim episod a fost difuzat miercuri, informează Agerpres, care citează AFP.

Inventatorul danez, în vârstă de 49 de ani, contactat prin telefon, a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă a ucis-o pe tânăra jurnalistă.

„Există un singur vinovat şi acela sunt eu”, a spus Peter Madsen, condamnat în aprilie 2018 pentru crimă cu premeditare, precedată de violenţe sexuale.

În seara zilei de 10 august 2017, jurnalista suedeză Kim Wall, care avea 30 de ani, a urcat la bordul submarinului Nautilus alături de Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui vehicul submersibil.

Ea dorea să scrie un articol care să conţină un portret jurnalistic al acestui inginer autodidact, obsedat de ideea explorării mărilor şi a spaţiului.

Kim Wall a fost declarată dispărută în acea noapte de partenerul ei de viaţă, iar cadavrul ei a fost găsit dezmembrat în apele Mării Baltice.

„Cu excepţia zilei de 10 august 2017, nu am făcut niciodată nimic nimănui”, a declarat Peter Madsen.

În timpul procesului, inventatorul danez a recunoscut că a tranşat cadavrul tinerei femei înainte de a îl arunca în Marea Baltică, dar continua să susţină că moartea acesteia a fost accidentală.

Noua lui mărturie nu elucidează însă misterul ce înconjoară circumstanţele exacte în care a murit Kim Wall.

Serialul documentar, intitulat „Înregistrări secrete cu Peter Madsen” şi din care doar primul episod a fost difuzat, se bazează pe mai mult de 20 de ore de conversaţii telefonice purtate de un jurnalist cu asasinul danez, ce au fost înregistrate fără ştirea acestuia.

În cele din urmă, Peter Madsen şi-a dat acceptul pentru folosirea înregistrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here