Mulțumiri aduse pe străzile din Hong Kong lui Trump: „Dumnezeu să binecuvânteze America”

Sursa: Facebook

Manifestări ample au avut loc duminică, în Hong Kong, după ce sute de persoane i-au mulţumit lui Donald Trump în faţa Consulatului american.

După o săptămână de calm relativ, mii de protestatari, între care mulţi vârstnici, au ieşit pe străzile din strigând „revoluţia timpului nostru” şi „eliberaţi Hong Kong”, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Protestul a avut loc în în zona comercială Tsim Tsa Tsui, după ce sute de oameni au mărşăluit până la Consulatul american pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de sprijinul dat de Statele Unite demonstraţiilor care au avut loc în oraşul condus de China în ultimele şase luni.

Cu steaguri americane şi pancarte, ei i-au mulţumit preşedintelui Donald Trump. „Mulţumim, preşedinte Trump, pentru cadoul important făcut Hong Kong-ului şi Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus la microfon un protestatar.

Trump a promulgat, săptămâna aceasta, o lege care susţine manifestaţiile în favoarea democraţiei la Hong Kong. Decizia a fost criticată de Beijing, care a numit-o „abominaţiune”.

În prima parte a zilei de duminică, sute de protestatari, multe familii cu copii, au manifestat împotriva acţiunilor considerate abuzive ale poliţiei.

Calmul în Hong Kong a fost datorat alegerilor locale care au avut loc duminica trecută şi la care candidaţii pro-democraţie au ieşit învingători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here