Muzeul Național al Muștarului din Wisconsin a îndepărtat exponatele rusești în semn de protest față de invadarea Ucrainei

Muștarul ar trebui să unească oamenii, nu să-i despartă. Muzeul Național al Muștarului din Wisconsin a devenit celebru când vizitatorii au observat un panou, în locul unora dintre exponate, pe care scria că muștarul rusesc a fost îndepărtat, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. Ulterior, însă, muzeul a decis să returneze muștarurile nevinovate, înapoi în expoziție, informează Fox News.

În ciuda acțiunilor lui Putin, muzeul a decis în cele din urmă să onoreze muștarul rusesc ca „parte a istoriei muștarului”.

Barry Levenson, fondator și curator la Muzeul Național al Muștarului din Wisconsin, a confirmat pentru Fox News Digital că muștarurile au fost reexpuse pentru public.

Avem cea mai mare colecție de muștar (mai mult de 6.400) și suveniruri din muștar din lume”, a spus Levenson. „Muștarurile din muzeu reprezintă toate cele 50 de state și peste 80 de țări. Puținele muștaruri rusești din colecție sunt, în cea mai mare parte, foarte vechi și nici măcar nu se fac în aceste zile (am început să colecționez muștaruri în 1986). Ele sunt, ca toate muștarurile, o parte a istoriei muștarului.

Muzeul este o organizație non-profit și nu vinde muștar rusesc. Există un magazin independent, de cadouri, în muzeu, dar nu vinde muștar rusesc.

Muzeul a făcut vâlvă în presă când un vizitator a observat că lângă mostrele de muștar a fost plasat un panou pe care scria: „Muștarul rusesc a fost îndepărtat temporar. Se va întoarce odată ce invazia Ucrainei se va termina și Rusia va recunoaște și va respecta națiunea suverană a Ucrainei.”

Levenson a confirmat că panoul a fost înlocuit cu unul nou pe care scrie: „Știm că producătorii de muștar rusesc nu sunt responsabili pentru războiul din Ucraina. De aceea, aceste muștaruri rusești sunt încă expuse. Vă rugăm să luați în considerare o donație către Comitetul Internațional de Salvare (IRC), o organizație neguvernamentală care oferă sprijin umanitar atât de necesar refugiaților care fug din Ucraina.

El a recomandat persoanelor interesate să ajute poporul ucrainean să viziteze site-ul web Rescue.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here