Inquam Photos / George Calin

Fostul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu, va candida la Primăria municipiului, el solicitând suspendarea din funcție până la organizarea campaniei electorale. El spune că nu a decis din partea cărei formațiuni va candida.

Horia Constantinescu a transmis o solicitare către președintele ANPC, solicitând să îi fie acceptată suspendarea din funcția de comisar șef adjunct la Comisariatul Constanța, până la organizarea campaniei electorale.

În motivarea solicitării, va învederez următoarele: am luat decizia de a candida pentru funcția de primar al orașului Constanța; în sensul celor arătate mai sus, consider că pregătirea acestui demers nu se potrivește cu statutul de funcționar public și mai ales cu cea de comisar șef adjunct; acesta este un interes personal legitim și nu trebuie dovedit cu acte, în sensul celor care vizează sănătatea, viață de familie etc. Odată cu stabilirea datei începerii campaniei electorale, va rog să luați act și de cererea de suspendare pentru acest motiv”, se arată în solicitarea lui Horia Constantinescu.

El a mai transmis jurnaliștilor că încă nu a luat o decizie legată formațiunea politică din partea căreia va candida la alegerile locale.

*Cine este Horia Constantinescu

Horia Constantinescu a devenit șeful CJPC Constanța în anul 2017, iar anul trecut din 8 august 2019 și până la finalul lunii noiembrie a ocupat funcția de președinte al ANPC.

Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. De asemenea, este naşul de cununiei al lui Andrei Năstase, fiul cel mare a fostului premier Adrian Năstase, alături de care a fost implicat şi într-o afacere la malul mării.

De la această afacere, Horia Constantinescu a ajuns să fie prieten şi cu doi dintre „bodyguarzii” care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ieşirea de la Curtea Supremă în 2017 când preşedintele PSD a dorit să fie ferit de presă şi protestatari.

Foto: info-sud-est.ro

”Îi cunosc pe amândoi! Axinte a lucrat la noi (Bonton Palace, afacere derulată împreună cu Andrei Năstase – n.r.) în trecut, iar acum știu că lucrează la o firmă de pază. Bogdan Cristache știu că lucrează și el cu Axinte. Îmi sunt prieteni amândoi și niciunul nu este din clanul Duduianu! Axinte Costel a fost sportiv la Clubul Dinamo și este un luptător (de greco-romane) titrat! Așa cum am mai spus și în trecut, îmi asum prietenii, trecutul, prezentul și sigur viitorul!”, a declarat Horia Constantinescu pentru info-sud-est.ro, în momentul controversei.

Alături de Andrei Năstase, Horia Constantinescu avea să fie fotografiat în timp ce tăia pe plajă sutienul unei fete.

”Al unei domnișoare care îmi este foarte bună prietenă și astăzi. Vă dați seama că dacă aș fi fost un ipocrit, aș fi rugat pe cineva ca înainte de a candida la Costinești să îmi treacă în revistă întreg contul de Facebook și să lase numai fotografiile în care am biserici, muzee, înmormântări și… întreruperi de sarcină. Nu sunt genul ăsta! Da, am dat un interviu, nu știu dacă la fel de amplu ca cel pe care vi-l dau dumneavoastră astăzi, în care am spus: “Horia Constantinescu a fost și băiat de cartier, Horia Constantinescu a făcut și tâmpenii în viață, Horia Constantinescu a trăit!””, a declarat acesta, într-un interviu pentru dezvaluiri.ro.

Horia Constantinescu, în vârstă de 45 de ani, mai este cunoscut pentru că a închis restaurante celebre din oraș și din stațiunea Mamaia, a sancționat Mc Donald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș.

Surse: News.ro, B1TV


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here