Navalnîi, despre blocarea lui Trump pe Twitter: „Un act de cenzură inacceptabil. Precedentul va fi exploatat de dușmanii libertății”

Sursa: Facebook

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a spus că precedentul creat prin blocarea permanentă a lui Trump va fi exploatat de duşmanii libertăţii de exprimare din întreaga lume.

Politicianul rus de opoziţie, Alexei Navalnîi, a criticat sâmbătă Twitter pentru blocarea preşedintelui american Donald Trump de pe platforma socială după asaltul de miercuri de la Capitoliu.

Într-o serie de postări pe Twitter, Alexei Navalnîi a spus că în opinia sa interdicţia este „un act de cenzură inacceptabil”.

„Acest precedent va fi exploatat de duşmanii libertăţii de exprimare din întreaga lume. Şi în Rusia. De fiecare dată când trebuie să tacă pe cineva, ei vor spune: „aceasta este doar o practică obişnuită, chiar Trump a fost blocat pe Twitter”, a scris Navalnîi.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit în august 2020 în timp ce se afla într-un zbor intern în Rusia şi a fost dus la Spitalul Charite din Berlin pentru recuperare. Mai multe surse au spus că a fost otrăvit cu agentul nervos Noviciok.

Criticul Kremlinului a spus că, deşi Twitter este o companie privată, „am văzut multe exemple în Rusia şi China de astfel de companii private devenind cei mai buni prieteni ai statului şi facilitatori atunci când vine vorba de cenzură.”

El s-a plâns că „ucigaşii cu sânge rece Putin sau Maduro şi mincinoşii şi hoţii precum Medvedev” au conturi pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here