Nelu Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus: Ne-am întors în situația din 8 mai. Avem o transmitere de 1,4

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comparat situația infectărilor cu coronavirus din ultimele zile cu cea din 8 mai și a spus că rata de transmitere a ajuns la 1,4, față de 0,6-0,7 cât era în urmă cu patru săptămâni.

  Ministrul a făcut din nou apel la concetățeni să respecte regulile de protecție.

  Suntem încă într-un moment medical, urmează unul economic, suntem într-un impas economic, și abia spre toamnă să ne gândim și la politică”, a spus Tătaru.

  Întrebat dacă astfel de declarații nu sunt „irespnsabile”, ministrul a răspuns: „Știu și mă bucur că realizați și dvs. Am luat atitudine de fiecare dată, dar ca parte medicală trebuie să ne vedem de treburile noastre, trebuie să tratăm. Și este păcat, fiindcă acum 4 săptămâni aveam o transmitere de 0,6-0,7 și acum suntem la 1,4. După situația de ieri, eram în situația zilei de 8 mai”.

  Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor: respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai spus ministrul.

  Gestionăm o criza a pandemiei în țara noastră, avem o recrudescență a numărului de cazuri după ce plecasem pe o pantă descendentă. Vreau să ne stabilizăm ca număr de cazuri noi, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, vreau să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi”, a spus declarat Nelu Tătaru.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here