Nelu Tătaru: Ne așteptăm și la valul doi de infectări

  Foto: INQUAM/Octav Ganea

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează asupra pericolului la care este expusă țara noastră asupra valului doi de infectări. În acest sens el a dat exemplul gripei spaniole,  în care al doilea val a fost mult mai devastator decât primul. Ba mai mult, oficialul atrage atenția că gripa sezonieră va șubrezi corpul uman.

  Haideți să terminăm valul unu. În general orice pandemie a mers pe durata unui an sau un an și jumătate spre doi. Dacă ne amintim de gripa spaniolă au fost patru valuri, iar al doilea a fost mai important ca primul. Totuși vorbim de 100 de ani distanță și cred că am evoluat noi ca omenire și ca activitate medicală.

  Ne așteptăm și la valul doi de infectări, dar el depinde foarte mult de valul unu.

  Gripa sezonieră va șubrezi organismul. În contextul în care pregătim această toamnă avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informațiile noastre sunt cumpărate deja 500.000 de vaccinuri. Recomandarea este să ne vaccinăm, mai ales cei care sunt în grupele de risc. Măcar să facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la postul Digi24.

  Pandemia nu se tranșează în spitale, ci în societate, prin respectarea regulilor, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul recomandă regăsirea legăturii cu „cel mai bun prieten al nostru: medicul de familie”.

  Ministrul Sănătății a afirmat că România nu a avut o extindere la nivel național „a momentului în care terapia intensivă să fi fost suprasolicitată”.

  Nelu Tătaru a vorbit despre lupta medicilor pentru a salva viețile din ATI, afirmând că în acest moment sunt, în toată țara, 170 – 180 de pacienți intubați.

  Noi nu suntem dumnezei. Lupta o ducem până la capăt. Lumea ce ar trebui să înțeleagă din acest moment: această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în prespital”, adică în societate, a spus Tătaru.

  Conform ministrului, dacă regulile din societate, în context pandemic, sunt respectate, avem o scădere a transmiterii comunitare și efectiv o scăderea numărului de cazuri noi.

  Tătaru recomandă „prezentarea rapidă la un medic sau menținerea sau regăsirea legăturii cu cel mai bun prieten al nostru, medicul de familie”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here