NEWS ALERT Cele două manipulări pe care PSD le va folosi împotriva lui Iohannis înainte de turul 2

Viorica Dăncilă

Pe măsură ce turul doi al alegerilor prezidențiale se apropie, social-democrații vor marșa pe două scenarii de atac prin care speră să-l poată avaria electoral pe candidatul PNL, Klaus Iohannis, au declarat surse din PSD pentru Universul.net.

Prima narațiune a început deja să-și ia voltă în comunicarea publică a PSD: aceea că PNL urmează să tăie pensiile, mesaj pe care staff-ul de campanie al Vioricăi Dăncilă l-a amorsat cu ingredientele unei psihoze.

Un exemplu al planului PSD este ceea ce s-a întâmplat la Dolj. 15.000 de persoane s-au trezit că poștașul le-a adus pensii mai mici luna aceasta și, manipulați de mesajele panicarde lansate de tabăra Dăncilă, au dat vina pe noul Guvern, ferm convinși că le-au fost tăiate pensiile, când motivul a fost, de fapt, o eroare de calcul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat oamenii își vor primi banii înapoi. El a cerut ca la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Muncii să fie făcute verificări pentru a se vedea cui aparţine această greşeală, CEC-ului sau Casei Judeţene de Pensii. Ulterior, s-a aflat că eroarea s-a întâmplat la CEC.

A doua tactică de manipulare pe care PSD o va folosi are legătură cu ancheta RISE Project despre liderul USR, Dan Barna, au declarat sursele din PSD pentru Universul.net.

Echipa Vioricăi Dăncilă va căuta să inducă electoratului USR ideea că investigația RISE a fost comandată de PNL, ținta acestei diversiuni fiind aceea ca votanții lui Dan Barna să nu îl voteze pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Din informaţiile mele, în judeţul Dolj, au fost distribuite pensii la nivelul pensiilor de dinainte de 1 septembrie, pensiile distribuite prin CEC. Astea sunt situaţii care sunt inacceptabile cu atât mai mult, cu cât după creşterea punctului de pensie la 1 septembrie o dată s-au plătit pensiile majorate, se ştia foarte bine care este cuantumul pensiilor după creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie şi e cam ciudat că în luna noiembrie pensiile se dau la cuantumul de dinainte de…Iar asta a alimentat o întreagă campanie a PSD-ului: «Vedeţi, iată, PNL taie pensiile». E chestiune care aparţine fie Casei de Pensii, fie CEC-ului”, a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă.

Șeful Executivului a mai spus că sunt multe întârzieri în calcularea pensiilor.

„Să ştiţi că sunt foarte multe întârzieri în calcularea pensiilor. Omul, în momentul în care depune dosarul, există un termen legal în care trebuie emisă decizia care stabileşte cuantumul pensiilor nu poate să aşteapte omul, îşi depune dosarul să aştepte trei, patru, cinci luni de zile ca să primească din partea Casei de Pensii decizia privind cuantumul pensiilor”, a explicat Ludovic Orban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here