Netanyahu ameninţă Iranul cu o rispostă ”răsunătoare” în cazul unui atac

Sursa: Facebook

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a ameninţat miercuri Iranul că Israelul va răspunde în mod ”răsunător” în cazul unui atac vizând statul evreu, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Oricine ne atacă va primi o ripostă răsunătoare”, a declarat Netanyahu, care se exprima în urma tirurilor nocturne de rachete iraniene contra unor baze folosite de armata americană în Irak.

Acest atac a fost prezentat de către Teheran ca o ripostă faţă de asasinarea vineri a puternicului general Qassem Soleimani într-un atac aerian american la Bagdad.

Citiți și: Expert: Iranienii au sporit șansele lui Trump pentru Casa Albă. Relațiile lor se pot chiar încălzi

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul, un oficial iranian de rang înalt a ameninţat cu transformarea oraşelor israeliene în ”praf”, în cazul în care Statele Unite ”iau cea mai mică măsură după riposta noastră militară” faţă de asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a catalogat miercuri pe Soleimani drept un ”terorist-şef” şi ”arhitectul” ”campaniei terorii” în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu Statele Unite în această declaraţie, într-o conferinţă de presă la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel David Friedman.

Israelul îl acuza pe Qassem Soleimani, comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, de pregătirea unor atacuri împotriva Israelului şi de faptul că era eminenţa gri a unui plan vizând transformarea rachetelor Hezbollahului libanez în rachete de precizie care pot provoca pagube importante pe teritroiul israelian.

Netanyahu, care consideră Iranul principalul inamic al Israelului, a subliniat miercuri că ţările arabe au ”relaţii tot mai mari” cu Israelul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here