NEWS ALERT. Ipoteză de lucru: avionul prăbușit în Iran, posibil doborât de o rachetă

CNN scrie că avionul cu 176 de oameni la bord care s-a prăbușit, miercuri, în Iran a fost, posibil, doborât de o rachetă. Este una dintre ipotezele pe care le iau în calcul cei care se ocupă de anchetă. O alta ipoteză luată în calcul este un atac terorist.

Șeful consiliului pentru siguranță națională și apărare din Ucraina, Oleksiy Danilov, a scris pe Facebook că joi are loc o întâlnire cu autoritățile iraniene, în care sunt studiate mai multe posibile cauze ale prăbușirii avionului la scurt timp de la decolarea din Teheran.

Printre aceste ipoteze se numără și cea potrivit căreia aeronava a fost lovită de o rachetă antiaeriană. O alta este un posibil act de terorism – o explozie în interiorul avionului, care a dus la prăbușirea acestuia.

Mai exact, autoritățile ucrainene caută să vadă dacă există urmele unei rachete de proveniență rusească: Tor-M1. În 2007, Rusia a livrat Iranului 29 de sisteme de rachetă Tor-M1, ca parte a unui contract de armament în valoare de 700 de milioane de dolari, precizează The Moscow Times.

Nici o problemă tehnică nu este exclusă de investigatori: aceștia spun că este posibil ca motorul să fi încetat să mai funcționeze sau să fi explodat.

Este posibil și ca avionul să fi intrat în coliziune cu o dronă sau „alt obiect zburător”.

Autoritatea Aviației Civile din Iran a descoperit că avionul Ukrainian Airlines era în flăcări înainte de prăbușire, se arată într-un raport publicat joi. Autorii raportului citează un martor și mai menționează că aeronava și-a schimbat direcția de zbor, iar pilotul a vrut să se întoarcă la aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here