Vucic se vede cu Putin după ce sârbii au deconspirat spioni ruși și au oprit achiziția de arme rusești

sursa: kremlin.ru

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, va fi primit astăzi de Vladimir Putin la Sochi. Se anunță a fi o discuție cu scântei. Este prima întrevedere dintre cei doi după ce Serbia a deconspirat în mod public o rețea rusească de spionaj, care încerca să mituiască oficiali sârbi. Momentul a fost unul extrem de rușinos pentru spionajul rusesc, deși nimeni nu va spune niciodată asta public.

În plus, ieri, liderul de la Belgrad a anunțat că țara sa a sistat toate achizițiile de arme din străinătate, de teama unor potențiale sancțiuni americane. Totuși, discuțiile dintre Vucic și Putin ar urma să se concentreze pe cooperarea economică și energetică. „Belgrad consideră că scandalul de spionaj cu Moscova este un subiect închis” a spus ambasadorul Serbiei în Rusia pe 3 decembrie, citat de Balkan Insight.

„Întâlnirea are o mare importanțp pentru mine, deoarece este o oportunitate pentru o discuție semnificativă și schimb de idei despre chestiuni globale și regionale și despre cooperarea Serbia-Rusia, mai ales economică” a spus Aleksandar Vucic, potrivit aceleiași surse.

Presa sârbă a scris că în Sochi, cu prilejul vizitei lui Vucic, a fost montat un panou electronic pe care scrie „Frați pe vecie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here