FOTO Navă cu 14.000 de oi, răsturnată în Portul Midia. A început operațiunea de salvare a animalelor rămase în viață

Foto: ISU Constanța

O navă care transporta 14.000 de oi, la bordul căreia se aflau 22 de marinari sirieni, s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. Persoanele aflate pe navă au fost salvate, un singur marinar având nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un şoc hipotermic. Autoritățile încearcă acum să salveze animalele rămase în viață.

UPDATE: Până la ora 18:00, 32 de oi au fost salvate de echipaje, din apele mării, a transmis pentru Universul.net, ISU Constanța.

UPDATE: „S-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență și în acest moment sunt stabilite măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele rămase în viață”, a declarat pentru Universul.net purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, nava Queen Hind s-a răsturnat duminică, în jurul prânzului, în Portul Midia. 

„Nava s-a răsturnat, avea aproximativ 14.000 de oi la bord. Toți membrii echipajului au fost scoși la mal, o singură persoană a avut probleme, a suferit un șoc hipotermic și a fost preluată de o ambulanță, fiind dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri medicale. Oile sunt în apă, din păcate nu au putut fi salvate”, a spus pentru Universul.net purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

La faţa locului au fost trimise o ambulanţă a Serviciului Judeţean, o autospecială, un container multirisc şi o ambarcaţiune.

Foto: ISU Constanța
Foto: ISU Constanța
Foto: ISU Constanța
Foto: ISU Constanța
Foto: Radio România Constanța

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here