Nicolae Ciucă: Apreciem sprijinul pe care Italia îl acordă României în admiterea în Spaţiul Schengen şi cu vămile terestre

Sursa foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat, miercuri, la întâlnirea cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, sprijinul acordat de această ţară României pentru admiterea în Spaţiul Schengen şi cu vămile terestre, notează Agerpres.

„Apreciem sprijinul pe care Italia îl acordă României în admiterea în Spaţiul Schengen şi cu vămile terestre şi sperăm că acest obiectiv de ţară să fie atins cât de curând. Asta i-am spus preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, pe care l-am primit la Palatul Parlamentului, în cadrul vizitei sale oficiale la Bucureşti. I-am transmis că România apreciază susţinerea pe care ţara sa o acordă Republicii Moldova, în cadrul procesului de aderare europeană. Chiar înainte de a sosi în România, şeful statului italian a fost la Chişinău, unde a reiterat acest sprijin”, a scris Ciucă pe Facebook.

 

El a punctat că Sergio Mattarella apreciază contribuţia pe care românii din Peninsulă o au la economia italiană.

„Mă bucură că Sergio Mattarella apreciază contribuţia pe care românii din Peninsulă o au la economia italiană. Conaţionalii noştri sunt cea mai mare comunitate străină din ţara sa şi una dintre cele mai bine integrate”, a adăugat Ciucă.

VIDEO | Sergio Mattarella: Italia ţine foarte mult ca România să intre pe deplin în spaţiul Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here